NARVES1BIBLIOTEKETS MEDIEHUS

ENDELIG ONLINE!

OBS! Narves1biblioteket Hypermarked
Fredag 16. desember 15:22 | RED
En varm julevind har fløyet gjennom sentrum. N1B Nyheter og Avis kommer en fredags ettermiddag smilende tilbake på kontoret etter et besøk hos OBS! Narves1biblioteket Hypermarked i Rosenkrantzgate 21 i Oslo.
En av diskene som ønsker deg velkommen.Foto: Christian Melstrøm


Litt bakgrunnshistorie for den nye lesergruppe først: Narves1biblioteket (N1B) ble startet med et ønske om å forene godene en kiosk og et bibliotek har å tilby. Dette skjedde i 1966 da grunnlegger av N1B rev ned veggen mellom en Narvesenkiosk og et bibliotek. Disse to institusjonene har siden vært viktig for hva N1B er og står for. Den dag i dag drives N1B av Herman Breda Enkerud, Sunniva Aurora Dybvig og Christa Barlinn Korvald. Vi ble kjent og venner på Kunsthøgskolen i Oslo, her ble også den første Narves1bibliotekshylla i moderne tid montert på veggen. Hylla benyttes av mange grafisk design og illustrasjon-studenter og flere begynte å lage små bøker og fanziner. Å distribuere selvpubliserte bøker og motivere andre til å publisere selv, er en av hovedpilarene i N1Bs filosofi. Narves1biblioteket slik vi kjenner det i dag er et multikonsern bestående av en rekke underorganer; som N1B TECH, Mennesker Med Håp For Fremtiden, Narves1bibliotekets opplevelsessenter i Bergen, Narves1clothing, Narves1Cinemateket (kommer på nyåret), N1B Academics, Institutt for bruk, N1B Mediehus og det nyetablerte N1B TV og N1B TV Shop. Nå også OBS! Narves1biblioteket Hypermarked.

Betraktere og/eller users. Foto: Christian Melstrøm


Hva kjennetegner OBS! NH?
OBS! Narves1biblioteket Hypermarked er N1Bs største varehus. Vi fører alt godt innen det trykte medium og litt mer. Fra hefter, bøker og plakater til keramikk, tekstilvarer og kassetter. Vi har også kafeteria, hvor det er lov å sette seg ned og prøvelese varer fra vårt sortiment så lenge lysten gnafser (innenfor våre åpningstider som er 11-19). Butikken er utformet av N1Bs egne interiør og møbelsnekkere med ønske om en avslappende og spennende julehandel.

Narves1biblioteket forteller livlig om utfordinger og erfaringer det har gjort seg i arbeidet med hypermarked.
N1B fører varer fra etablerte og uetablerte utøvere, folk fra Norge og utlandet, som skriver, tegner, er kunstnere, musikere, lager tegneserier eller folk som gjør noe helt annet, men som bare vil lage noe. N1B selv produserer også egne hefter, filmer og tegneserier, samarbeidende eller som enkeltutøvere. N1B gir jevnlig ut Mennesker Med Håp For Fremtiden, et blad som vil forene tekster og tegneserier laget av inviterte bidragsytere og Christa Barlinn Korvald og Herman Breda Enkerud er redaktører. Neste utgave lanseres 14. desember og utkommer denne gangen i donaldpocketformat.

Narves1biblioteket ønsker å være tilgjengelige for de som har lyst til å gi ut egne hefter, tegneserier og fanziner. Mailen er narves1b@gmail.com. Hilsen N1B